Κολλαγόνο και Δέρμα

Τα τελευταία χρόνια η χρήση συμπληρωμάτων κολλαγόνου έχει μπει αρκετά έντονα στη ζωή μας, αν και για χρόνια αποτελούσε  ένα συστατικό που βρισκόταν σε δεκάδες προϊόντα ομορφιάς, πλέον το κολλαγόνο έχει περάσει απευθείας στη διατροφή μας κι όχι απλά σαν συμπλήρωμα αυτής.

Τι είναι όμως το κολλαγόνο;

Πρόκειται για μια πρωτεΐνη που καταλαμβάνει το 1/3 του σώματος μας, ανήκει στις  ινώδεις  πρωτεΐνες κι αποτελεί περίπου το 80% της επιδερμίδας μας.

Το κολλαγόνο λοιπόν είναι υπεύθυνο για την ελαστικότητα , σφριγηλότατα , υγρασία και ανανέωση των κυττάρων μας. Και μπορεί το κολλαγόνο να είναι γνωστό πως διατηρεί την επιδερμίδα νεαρή και εύπλαστη, αυτό που είναι λιγότερο γνωστό ωστόσο είναι πως η συγκεκριμένη πρωτεΐνη βοηθά στην κατασκευή της δομής του δέρματος, των οστών, των χόνδρων, των τενόντων και των συνδέσμων  και των μυών μας, ακόμα και των νυχιών και των μαλλιών μας.

Και δεν είναι μόνο αυτά, καθώς το κολλαγόνο διατηρεί τις αρθρώσεις μας υγιείς, προστατεύει τα νεφρά μας, διασφαλίζει ότι το καρδιαγγειακό μας σύστημα λειτουργεί όπως θα έπρεπε και βοηθά στην πήξη του αίματος. Όλοι αυτοί είναι  λόγοι που κάνουν το κολλαγόνο μία από τις σημαντικότερες πρωτεΐνες του ανθρώπινου σώματος όχι μόνο για τον καλλωπισμό του, μα και για την συνολικά υγιή λειτουργία του οργανισμού.

Αν και το κολλαγόνο βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα στον οργανισμό μας και το σώμα μας το παράγει καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του, μόλις από την ηλικία των 26, η παραγωγή αυτή επιβραδύνεται , δημιουργώντας μη επιθυμητές καταστάσεις, όπως “σπάσιμο” του δέρματος, καθώς οι ίνες γίνονται λεπτότερες κι αρχίζουν να εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες.

Εδώ  λοιπόν έρχονται τα προϊόντα κολλαγόνου  που υπόσχονται να βοηθήσουν στη στήριξη της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου του σώματος μας, καθώς από την ηλικία των 40 ετών και άνω μειώνεται το κολλαγόνο στον οργανισμό μας, κατά 1%.

Με τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής, την υπερβολική έκθεση στον ήλιο και τη γενετική προδιάθεση να  επιταχύνουν την απώλεια κολλαγόνου στον οργανισμό  μας η KORFF, παρουσιάζει την Collagen Age Filler, μια σειρά που έρχεται να βοηθήσει την παραγωγή του κολλαγόνου στον οργανισμό μας με το Bakuchoil κι άμεσα εγγυημένα αποτελέσματα όπως η λάμψη από την πρώτη εφαρμογή!

Τα προϊόντα κολλαγόνου της KORFF και  συγκεκριμένα η  σειρά Collagen Age Filler, μετά από πολλές έρευνες και κλινικές δοκιμές, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των ρυτίδων έως και 58,9% σε διάστημα 26-28 ημερών. Η κρέμα Collagen όμως, πέρα από το κολλαγόνο περιέχει συστατικά, όπως:

  1. Bakuchoil, φυτικό υποκατάστατο της ρετινόλης το οποίο ευνοεί την κυτταρική ανανέωση.
  2. Υδρολυμένο Θαλάσσιο Κολλαγόνο προερχόμενο από ψάρια και το οποίο προσφέρει σφριγηλότητα. Είναι συμβατό κι απορροφάται άμεσα από τον ανθρώπινο οργανισμό μα κι αφομοιώνεται πλήρως, αντίθετα με τα σκευάσματα ζωικής προέλευσης.
  3. Τη Βιταμίνη PP, η οποία βελτιώνει την ανοχή των κυττάρων και έχει πάρα πολλές ενυδατικές ιδιότητες.

Όλα τα προϊόντα της KΟRFF, όπως και η σειρά Collagen Age Filler είναι Κλινικά και Δερματολογικά ελεγμένα*.Επίσης,  υποβάλλονται σε αυστηρούς ελέγχους σταθερότητας, συμβατότητας, κλινικών και δερματολογικών δοκιμών για να πιστοποιήσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους.

* δεν περιέχουν Νικέλιο, Κοβάλτιο, Χρώμιο, Παλλάδιο και Υδράργυρο, τα 5 βαρέα μέταλλα που θεωρούνται υπεύθυνα για τον ερεθισμό του δέρματος και της υγείας μας.